Sommerbrev fra Det danske Proustselskab, juli 2016

 

Kære medlem af Det Danske Proustselskab

En kort sommerhilsen fra bestyrelsen for at takke for forårssæsonen og kigge fremad mod efterårets oplevelser.

 

Efterårets saloner 

Datoerne for efterårets saloner er fastlagt, og vi er i fuld gang med at finde dygtige oplæsere og spændende oplægsholdere. Blandt andre håber vi at få besøg af skuespillerne Beate Bille, Ditte Graabøl og Morten Burian.

Datoer og tekstpassager er som følger:

Dato  Tekststed 
28. august

 

 335-351
25. september

 

Proust-middag
30. oktober  351-367
20. november

 

 367-383
11. december

 

 383-400

 

Yderligere information om oplægsholdere og oplæsere følger op til efterårssæsonens åbning.

Proustmiddag 

Efter succesen sidste år regner vi med igen i år at afholde en Proust-middag i efteråret. Her vil der blive kokkereret – og fortæret – mad som optræder i værket, serveret passende vine og naturligvis oplæst relevante, gastronomiske passager fra hele værket.

Et dødsfald 

I løbet af sommerferien fik vi den triste nyhed, at medstifter, mangeårigt bestyrelsesmedlem og senest æresmedlem af selskabet Leif Hasle er død. Tidligere formand Connie Selmanns har skrevet et mindeord om Leif, som kan findes her: Mindeord. Leif vil blive savnet meget.

Lokale til foråret 

I efteråret vil vi spørge jer medlemmer om jeres holdning til lokale. Vi har i år valgt Borups højskole, hvor vi også vil være i efteråret, idet kontrakten er tegnet. Enkelte har dog ytret, at de syntes bedre om Bethesda, hvorfor vi i efteråret laver en lille medlemsundersøgelse. Grundene til, bestyrelsen ønskede at prøve et nyt sted, er flere: Vi mener bl.a., at lokalet på Borup er smukkere, at det er dejligt, der må serveres vin, hvilket er forbudt i Bethesda, og at det klæder selskabet at samarbejde med den kulturinstitution, som Borups højskole er. Men vigtigst er det jo, at flertallet af medlemmerne er glade, så derfor spørger vi i løbet af efteråret om jeres holdning, og træffer derpå en beslutning for foråret.

Som afslutning blot dette sommerlige billede fra Cabourg (i Prousts geografi Balbec) og ønsker om en fortsat god sommer. På gensyn i august.

 

LaDigue_Prinet

René Xavier Prinet (1861-1946): La Digue de Cabourg, 1925

 

På bestyrelsens vegne

Line V. Frederiksen

Formand

Contact Form Powered By : XYZScripts.com