Proust Bulletin nr.1

 

 

Udgivet af Det danske Proust-selskab 2003
Redigeret af Nils Soelberg
110 sider
I kommission hos Forlaget Multivers       udsolgt
men findes som e-bog 

ISBN 87-7917-117-6

Læs anmeldelse

Læs forordet

Se indholdet

 

 

Kirsten Thorup skriver blandt i sin artikel i Bulletinen:

 

I perioder har jeg brugt “På sporet…” som en Bibel – ikke sådan at forstå, at der er noget helligt ved romanen, den er tværtimod yderst profan.

 

Men jeg tager et af bindene – med den titel der nu passer til min sindsstemning – ud af reolen og slår op på en tilfældig side og er straks ind i romanens umådelige rum. Opslugt af teksten som af en gobelin, vævet i talrige farver og mønstre.

 

Jeg bruger “På sporet…” dels til at komme ind i sprogets magiske verden ved hjælp af romanens overflødighedshorn af sanseindtryk og refleksioner, og dels for at samle mod: “Når Proust kan skrive sådan, kan jeg også”.

 

Jeg mener selvfølgelig ikke, at jeg ønsker at skrive som Proust. Han er ikke noget litterært forbillede. Dertil er han for monumental og enestående. Men jeg stiller ind på hans bølgelængde for at blive inspireret af hans æstetiske radikalitet og frygtløshed og for at åbne mine sanser mod verdens vrimmel og derefter blive ført bagom tingenes virkelighed ind i den anden verden, helt ind i uendeligheden som er kunstens hjemsted.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com