Proust Bulletin nr. 5

Udgivet af Det danske Proust-selskab

Redigeret af Helga Schmidt og Connie Selmann
Grafisk tilrettelægning: Jeanne Betak Cleemann og Helga Schmidt

2009. 111 sider, kr. 150,-
I kommission hos Forlaget Multivers
ISBN 978-87-7917-284-5

Medlemmer har modtaget Bulletin # 5 ved forårets sidste Proust-salon den 17. maj som en del af kontingentet.

 

 

Proust bulletin # 5 sætter fokus på fortælleteknikker og fortællemåder, også kaldet narratologi, og efter at Connie Selmann har givet en kort beskrivelse af, hvad narratologi er for en størrelse, følger tre artikler, hvor den narratologiske analysemetode bringes i spil på Prousts romanværk.

Nils Soelbergs, forhenværende lektor ved Romansk Institut, diskuterer fortælleteknik og homoseksualitet i romanværkets midterste bind, Sodoma og Gomorrha, Morten Jensen, cand.mag., bidrager med en analyse af metaforens narrative betydning, med særligt henblik på, hvordan den impressionistiske maleteknik bliver overført til skriften, og Connie Selmann , ph.d., leverer en narratologisk læsning af en af de store selskabsscener i værket.

Den amerikanske professor og Proust-forsker William C. Carters bidrag er et uddrag fra hans store biografi om Proust, A Life, fra 2000, der diskuterer hvordan Proust efter mange udkast og essayet Contre Sainte-Beuve endelig finder sin stemme og kan skrive sit store værk. Sussanne Blegaa har studeret byen Paris’ rolle i ’På sporet’, og diskuterer forholdet mellem Paris og Prousts tekst, og bulletinen afsluttes med en læseroplevelse af På sporet af komponist Bent Sørensen.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com