Ind i Prousts værk

19 læsninger i På sporet af den tabte tid

9788779173279Udgivet af Det danske Proust-selskab i forbindelse med selskabets 10-års jubilæum. Redigeret af Leif Hasle, Helga Schmidt og Connie Selmann.Udgivet i samarbejde med Forlaget Multivers.

2012. 252 sider, kr. 268,-
ISBN: 978-87-7917-327-9

Medlemmer har modtaget jubilæumsbogen ved festarrangementet den 25. august 2012 samt ved efterårets første Proust-salon den 16. september som en del af kontingentet.

Bogen kan købes hos Forlaget Multivers

Læs forordet  Se indholdet

Som en markering af Det danske Proust-selskabs 10-års jubilæum blev det besluttet både at afholde et festarrangement den 25. august 2012 og at udgive en jubilæumsbog. Siden den første Proust-bulletin så dagens lys i 2003 er der udkommet 7 bulletiner, i tidsskriftformat med artikler der behandler forskellige aspekter af På sporet. Disse bulletiner er hovedsagelig stilet til selskabets medlemmer, men med jubilæumsbogen IND I PROUSTS VÆRK var det tanken at nå lidt længere ud, at udvide kredsen af Proust-læsere. Bogen indeholder således en række bidrag fra særligt udvalgte Proust-læsere. Man har bedt dem om at udvælge deres yndlingspassage i værket og skrive en kommentar, hvor man begrunder sit valg.

Titlen IND I PROUSTS VÆRK viser sig at være yderst velvalgt, for citaterne af yndlingspassagerne er vitterligt spredt ud over hele værket, der er citater fra alle de 7 bind, og det gælder også for nyoversættelsens 13 bind, og hvis man udover yndlingspassager skulle udvælge yndlingsbind, så er detAlbertine og Dengenfundne tid der løber med prisen, i sidstnævnte er der hele fem yndlingspassager.

Som en cadeau til de læsere, der ikke er kommet i gang med værket endnu, eller til dem der ikke er nået helt til enden, har Nils Soelberg forfattet et udførligt resumé, som han kalder På sporet af …På sporet. Her kan læseren nemt orientere sig om, hvor de enkelte citater er hentet fra, og danne sig et overblik over hele værket.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com