Efterårets saloner 2021

Proustsalon søndag d. 26. september kl. 15.00-17.00.

Skuespiller Joen Bille vil læse op af På sporet af den tabte tid, Bind 6, “Guermantes verden II”side 379-397.

Herefter vil Proustselskabets kasserer, Torsten Moe, se nærmere på Prousts økonomiske forhold i et oplæg med titlen ”Proust og pengene”! I indlægget vil Torsten give en karakteristik af, hvordan Proust forvaltede den ganske anseelige arv efter forældrene, der døde relativt tidligt (Adrien 69 år gammel i 1903; Jeanne 56 år gammel i 1905). Desuden vil Torsten beskrive, hvordan træk af Prousts personlighed kommer til udtryk i forholdet til penge – og hvordan både Prousts tankegang som investor/spekulant og økonomiske hændelser i hans liv sætter sig spor i værket ”På sporet af den tabte tid”.

Salonen finder sted:

Bethesda
Rømersgade 17
1362 København K

OBS: Den efterfølgende salon ligger søndag d. 31. oktober 2021.

Proust-salon søndag d. 5. september kl. 15.00-17.00.

 Vi har tidligere nævnt en salondato i august, men har udskudt vores opstartsdato til d. 5. september. Og det er der en god grund til, og den og en anden spændende begivenhed følger der mere om nedenfor. Så sørg for at læse mailen helt til ende.

Skuespiller Peter Oliver Hansen vil læse op af På sporet af den tabte tid, Bind 6, “Guermantes verden II”side 361-379. 

Herefter oplæg ved dr.phil. og psykoanalytiker Judy Gammelgaard, der præsenterer sin netop udkomne bog, der har titlen I skyggen af hvidtjørnen. Samtaler med Proust.

Fra beskrivelsen af bogen: Enhver læser af Marcel Prousts omfattende romanværk På sporet af den tabte tid bliver grebet af de små æstetiske lykkechok, helten oplever, når to sansede indtryk falder sammen på tværs af tid. Mens de ufrivillige erindringer fremkalder en særlig lykkefølelse, som er det eneste sted, helten kan fordybe sig i tingenes essens, er det i det levede liv, han gør sig sine erfaringer. De eksistentielle tematikker, som åbner sig for læseren bag den poetiske leg med metaforer, handler om tab af kærlighedsobjekter og om seksualiteten, som træder ind i vores liv som traumer, der først forstås, længe efter de har indfundet sig. Heltens møder med kunsten og dens udøvere fremmaner dertil et særligt syn på det at skabe.

Ved salonen kan bogen købes for 200 kr.