Mindearrangement for Leif Hasle søndag 13. november 2016 kl. 15.00 i Posthus Teatret Rådhusstræde 1, 1466 København K

Mindearrangement for Leif Hasle søndag 13. november 2016 kl. 15.00 i Posthus Teatret, Rådhusstræde 1, 1466 København K

Til minde om Leif Hasles liv, værk og person indbyder Det danske Proust-selskab og Forlaget Multivers til mindearrangement.

1. Velkomst og kort mindeord ved Henrik Borberg

2. Jørgen Bruhn taler om Leif Hasles værker

3. Claus Bohms film “Tiden er Guds hemmelighed” om Leif Hasle vises

Der vil vær en pause, hvor forlaget byder på en forfriskning i Posthus Teatrets hyggelige café. Arrangementet forventes at slutte omkring kl. 17.
 

Claus Bohm om Leif Hasle og filmen ”Tiden er Guds hemmelighed”:

Det var et tilfælde, der fik mig på sporet af Leif Hasle. Til et selskab introducerede én af gæsterne mig til Hasles værk og hans personlige historie. Jeg blev  fascineret og nysgerrig, læste en af hans bøger og kunne se, at her har vi en forfatter, som originalt går mod strømmen. Ved en senere lejlighed møder jeg forfatteren i hans velbevarede 1700-tals hus i København, hvor stuerne, møblerne, malerierne, nænsomt og udtryksfuldt danner rammen om hans domicil i byen. Han fortæller om sin baggrund, sin familie, sit forfatterskab, om kunsten, Proust og litteraturen, orienteret som han er, optaget af alle livets forhold. Han læser et par sider fra manuskriptet til en ny roman med tråde til barndommen og besættelsestiden. Sproget er smukt, poetisk, forførende. Manden, forfatteren, fortællingen, scenografien. Her er et liv og en historie, der hænger sammen, tænker jeg. Og emnet til en film.

Filmen bliver en rejse ind i Leif Hasles univers. Den udforsker forfatterens værk og person.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com